Fortsätt till huvudinnehåll

Mätverktyg

Det här är ett äpple

Men det kan också vara andra saker, som ett sätt att mäta tid, eller mäta arbetsbelastning. Jag vet ju så klart om jag har mycket att göra på jobbet eller inte, men det kan ju vara svårt att mäta det, främst för att hur mycket man har att göra kan ibland lättare ses i det man inte har gjort än, snarare än i det man har gjort. Men för att få lite koll på hur mycket jag har gjort under dagen så använder jag frukt. Jag har alltid en eller två frukter på skrivbordet, om de är borta i slutet av arbetsdagen har jag haft tid att ta en paus och äta i alla fall en frukt. Om frukten står kvar på mitt skrivbord när jag ska gå hem, ja då har jag inte haft tid att äta en frukt under dagen. 

Idag stod frukten kvar. Jag noterade även att min vattenflaska fortfarande var nästan full med bubbelvatten. Så det var en sådan dag helt enkelt. Hur mycket som inte är gjort än kan jag inte riktigt mäta, men jag vet att jag fick fler nya uppgifter än de som jag slutförde. 

Då kan man må lite bra av att komma hem till detta; får jag presentera Dagens katt
Jag misstänker att jag kommer behöva en dos av söta, fluffiga varelser även imorgon.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.