Fortsätt till huvudinnehåll

Eskilstuna.

Vi bokade Coop medlemserbjudande för våra dagar i Eskilstuna.

Comfort hotell är samma hotell vi bodde på förra året, vi fick till och med samma rum, och är suveränt för barnfamiljer. Enda varningen är att i alla fall vårt rum var olidligt varmt och därför är intill omöjligt att få barnen att somna i.

Å andra sidan ingick en "liten" gåva till barnen, varsitt mjukdjur från Parken Zoo. Arvsmassorna kallar dem för katter, jag rättar dem inte, och de blev därför självklart genast förälskade. 


Parken Zoo är för övrigt ett så himla mycket bättre alternativ än Kolmården, och framförallt mycket mer prisvärt.
Riktigt schysst lunch fick man här:
Förutom ett stort zoo så ingår ju ett tivoli fullt med barnvänliga åk. Pyrets skräck efter förra årets försök på Godiståget var som bortblåst och hon ville åka alla karuseller minst två gånger. Jag vill inte ens åka barnvänliga attraktioner en gång. Min nemisis är den här, jäkla "virvelvind" som utnyttjar centrifugalkraften så gott den bara kan. 
Jag hatar den. Pyret hatar den inte. Herr B.o.B. skulle på riktigt kräkas om han åkte den, han klarar inget som snurrar runt. Så jag får åka för jag blir inte sjuk, jag får bara dödsångest. 
Fyra timmar var vi på tivoli-delen. F.Y.R.A. timmar. Jag åkte allt Pyret kunde åka, det mesta mer än en gång. Det där med tivoli som ingår i biljetten kanske inte är så himla bra förresten.
Polarn, hon vägrar åka det mesta och nöjer sig med små tåg och bilar. Ett lite mer vettigt barn.
Lite paus fick vi eftersom Pettson och Findus uppträdde med sin föreställning. Arvsmassorna var väldigt förtjusta. 
Till middag, när parken stängt, provade vi "Pinchos". 
Nja.
För att inte ha servitriser så sprang det i alla fall runt rätt många servitriser och visade till borden och plockade undan varefter.
Dessutom behövde man äta så pass många små rätter att priset inte alls stod i proportion till självserveringen.
Fast portionerna var ju lagom för barnen.

Innan läggdags roade sig barnen i hotellets lekrum. Mamma roade sig med att sortera tillbaka leksakerna i rätta lådor och askar. Ja, det är fel på mig, men å andra sidan är andras barn tydligen otroligt slarviga. Bilar bland köksleksaker, pyttsan. 

Till sist. Pyret bestämde sig för att köra på hip-hop-stuk idag. Kepan bak- och fram, knälånga jeansshorts som ständigt åkte ner och visade boxers under och gympaskor som hon älskar till döds eftersom hon ärvt dem av sin kompis. 
4 going on  14.

Nu ser jag fram emot att det ska bli morgon så jag får äta en suverän frukostbuffé.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.