Fortsätt till huvudinnehåll

Hobbys och nöjen.

När man har sprungit och hållt i en cykel medan 4-åringen ska lära sig cykla utan stödhjul, så förtjänar man att ägna sig en stund åt egna nöjen.
Jag putsar, pillar och börjar renovera på mormors gamla kristallkrona som jag fått överta. Jag behöver köpa tråd att fästa några kristaller som fallit bort och se om elen fungerar. Fast den är så vacker och full av nostalgi att jag tänker ha den som prydnad ifall den inte funkar. Kanske är nostalgi-biten ett stort element i att uppskatta den, kanske behövs en förkärlek för äldre saker med patina. I vilket fall som helst så suckar jag nöjt åt vår senaste inredningsdetalj, medan herr B.o.B. tittar på mig som om jag vore precis så tokig som jag är.


Till kvällen plockade jag fram stöldgodset från Danmark. Hotellets frukostbuffé hade små förpackningar med hasselnötscreme som jag smugglade med mig. Mästerbrottslingen, det är jag. Pyret frågade mig en gång om jag någonsin gjort något som jag fått betala böter för, jag kunde ärligt svara nej. Hon undrade mest varför inte, snarare än att tycka att det var en bra mamma-grej. Kanske var det därför jag började sno mat från en buffé vi pröjsat för, jag behöver få känna mig lite rebellisk. Jag lyckades nog inte nåt vidare. Men goda var de.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.