Fortsätt till huvudinnehåll

När jag var liten

Vi förvirrade arvsmassorna med att börja dra citat från vår barndoms tv-värld. Ni vet på den tiden när det bara fanns två kanaler, så att särskilda repliker fick ett sånt stort genomslag att alla från samma generation kommer ihåg dem. Och som barn fick man lov att se "Familjeprogram" som kanske inte var så familjeanpassade, så här enligt dagens standard.
Vad sägs om:
"En traaaaktoooor..."
Eller:
"Hej alla barn, jag heter Rulle, Full rulle."
Eller:
"Hå hej med farbror Frej..."
Vi körde också till med att nynna melodin boktipset.

När vi förklarade upplägget för barnprogram på den tiden så kommenterade Polarn att vi måste ha roat oss med andra saker. Det har hon rätt i. En sak jag roade mig med var att läsa, precis som nu alltså. Och nu är Polarn så stor att hon också vill roa sig med det:
Det är verkligen helt makalöst att få följa hur arvsmassorna utvecklas och lär sig. Plötsligt sitter hon där och läser högt. Sånt jäkla mirakel från första celldelning. 

Dessutom, utvecklingen går framåt i samma takt som när jag var liten, om inte snabbare, trots att det finns massor av tv-kanaler och de använder Ipad i skolan. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp!

Polarn är ganska känslig för myggbett. Hon får många och de blir som kanonkulor. Därför är hon ganska rädd för myggor. Allt smått som flyger piper hon till över, frågar vad det är, och när man svarar så undrar hon om den äter blod. Är det en mygga får hon nästan panik. Häromdagen klagade den lilla damen över ont i benet, men lyckades promenera, hoppa och skutta utan besvär, så vi tänkte inte mer på det. Förrän på kvällen. Då såg vi att hennes ena knä och nedre del av benet var svullet, och att en hård kula fanns strax under knät. Ett litet sår fanns på knät, men utan rodnad eller svullnad. Hon var bombsäker på att det var ett myggbett. Jag tänkte mer att hon ramlat eller hoppat och fått någon slags muskelknuta. Svullnaden var nästan borta följande morgon, och kulan under knät var helt borta. Så jag släppte saken något. Imorse upptäckte jag två myggbett vid ankeln. Vid lunch råkade jag klia lite och ena myggbettet fick ett sår. När jag gick hem tyckte jag att det gjorde ont och spän