Fortsätt till huvudinnehåll

Så det kan gå

Jag hann jobba i en och en halv timme. Det är ju alltid något. Sen kom värken krypande och även om jag kände igen den så tänkte jag att den nog skulle gå över. Det gjorde den inte. Lagom när den gav sig tillkänna ordentligt tittade kollegan in för att säga godmorgon, och jag kunde bara skaka på huvudet och börja storgråta som hälsning. 

Hon försökte ta reda på hur hon kunde hjälpa till, och vad jag behövde, vilket inte är så lätt när jag har så ont att jag har svårt att prata. Mitt fokus var dessutom på att jag hade patient om fem minuter och sedan fullbokat resten av dagen. Så skevt. Då är det ju bra med en person som ser nyktert på saken, sätter igång och informerar sekreterare och chefer och säger till att jag inte ska tänka på jobbet just då. Sen stannade hon kvar tills herr B.o.B. kunde komma och hämta mig.

Vid det laget hade den mest intensiva smärtan klingat av, och resten av dagen har det mest varit en dov värk som liknar mensvärk, men ändå inte. Helt slut var jag, utöver att vara mör i hela kroppen. Jag däckade en stund när jag kom hem, och efter att jag vaknade så parkerade jag mig i soffan, utan att flytta på mig resten av dagen.

På sofflocket har jag haft tid att fundera över hur jäkla sjukt det är, vad jag som kvinna bara står ut med. Alla dessa år med kraftiga menstruationer och preventivmedel som fick mig att må dåligt. Sen alla dessa år med cystor under ägglossning, som kan göra så ont att jag knappt kan ställa mig upp eller sätta mig ner, men jag bara travar på ändå. Alla undersökningar på grund av cellförändringar. Alla undersökningar på grund av barnlösheten. Alla förändringar under och efter förlossning, vissa som inte försvunnit och möjligen skulle kunna klassas som förlossningsskador. Och nu alla förändringar till följd av klimakteriet, som att jag blöder så mycket att jag ibland inte kan vara mer än någon meter från en toalett för när det börjar flöda på så går det igenom allt på några minuter. Och så den här mystiska värken, som en läkare gav förklaringen " Det gör ont att ha mens".
Men jag förväntas, och förväntar mig själv, att bara köra på, som om allt som vanligt. Som att "Det gör ont att ha mens" faktiskt är sanningen jag ska rätta mig efter, och därför inte får utgöra ett hinder i vardagen. 
Men just idag var det ett hinder jag fick rätta min vardag efter.

På sofflocket påbörjade jag också ett nytt projekt:
Polarn ska få en basker, från en beskrivning jag hittade på Hobbii.
Älskar Hobbii, och jag kan lova att Polarn blev taggad. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la