Fortsätt till huvudinnehåll

Tänka nytt

Så var det det där med feminism. 
"Det behövs väl inte i vårt moderna samhälle?"
Men hur ska man fundera kring sånt här om man inte tar ett feministiskt perspektiv?
För när Femina, en tidning riktad till kvinnor, ska göra ett inslag om "Powerkvinnor" så tar de det fräscha greppet att fokusera på hur de kvinnorna har sett ut. För Power hos en kvinna ligger ju i utseendet, inte i vad de har presterat.
Så tröttsamt.
Jag hade ju personligen hellre sett vinkeln "10 kända powerkvinnor över 80 - och vad de åstadkommit."

Det kan ju kännas som en liten sak, en parentes, en fånig liten artikel. Om det inte vore för att det är ett återkommande inslag, perspektiv och fokusområde. Det är ju inte bara en liten artikel, det är en artikel i en enorm mängd av liknande artiklar.

Konstigt att man orkar fortsätta bli irriterad över allt sånt här som rullar förbi i ens flöde.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp!

Polarn är ganska känslig för myggbett. Hon får många och de blir som kanonkulor. Därför är hon ganska rädd för myggor. Allt smått som flyger piper hon till över, frågar vad det är, och när man svarar så undrar hon om den äter blod. Är det en mygga får hon nästan panik. Häromdagen klagade den lilla damen över ont i benet, men lyckades promenera, hoppa och skutta utan besvär, så vi tänkte inte mer på det. Förrän på kvällen. Då såg vi att hennes ena knä och nedre del av benet var svullet, och att en hård kula fanns strax under knät. Ett litet sår fanns på knät, men utan rodnad eller svullnad. Hon var bombsäker på att det var ett myggbett. Jag tänkte mer att hon ramlat eller hoppat och fått någon slags muskelknuta. Svullnaden var nästan borta följande morgon, och kulan under knät var helt borta. Så jag släppte saken något. Imorse upptäckte jag två myggbett vid ankeln. Vid lunch råkade jag klia lite och ena myggbettet fick ett sår. När jag gick hem tyckte jag att det gjorde ont och spän