Fortsätt till huvudinnehåll

Det var inte jag.

På väg till jobbet ser jag i ögonvrån hur en kvinna ropar till och viftar med händerna, samtidigt som ett stort leende sprider sig över ansiktet. Eftersom jag gör en snabb sökning i minnet utan att ha en tillstymmelse till att känna igen henne, tar jag för givet att hon menar någon annan. Men det gör hon inte, hon fortsätter le stort och ropa åt mitt håll, varpå jag börjar:
1. Skaka lätt på huvudet och anlägga en frågande min.
2. Söka ännu en gång i minnet för att försöka placera den här personen som så uppenbarligen tycker att hon känner igen mig.
3. Förbanna att jag i så många år levt en tillvaro där jag träffar så förbenat mycket människor.
Så närmar hon sig och säger "Sussie!?". Jag skakar lite på huvudet och säger med ett leende "Nääääeee?".
Då. Äntligen. Säger hon: "Nä, men gud, du är så lik en annan person! Du har verkligen en dubbelgångare!!"
Jag svarar med ett skratt: "Jaha! Men gud så skönt, jag trodde att jag höll på att bli dement!" (för jag är socialt handikappad och kan inte prata som en vanlig människa).
Nu är jag förstås sjukligt nyfiken på hur den där Sussie ser ut, och väldigt lättad att det inte var jag som helt tappat kollen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.