Fortsätt till huvudinnehåll

Göra det mesta av helgen.

Det finns nog inte så många bättre sätt att inleda helgen på, än att gå ut och äta middag med före detta kollegor (eller andra trevliga personer så klart) efter jobbet på fredagen. Helgen känns som att den pågår lite längre om man gör något trevligt på fredagskvällen.

Lördagen spenderade vi med att hälsa svärmor/farmor välkommen hem från sina 3 månader i Thailand. Barnen fick äntligen med sig maträtten de längtat efter, tillsammans med en stor kasse kläder och någonstans runt en miljard hårspännen. "Jag kunde inte låta bli." säger hon, liksom mor-och farföräldrar överallt. 

Eftersom det sken en sol på himlen och vinden var slö, så gjorde vi som alla andra och använde söndagen till att vara utomhus. 
Arvsmassorna var helt otroliga. Vi åkte till Stockholm södra, gick till Götgatan och tog en fika, fortsatte ner till Eriksdalsbadet, gick längs med vattnet till bron över till Årsta, gick över bron ända till Årstaberg och åt en korv på korvkiosken, innan vi åkte hem.
Förra gången vi försökte gå den vägen fick vi bära dem titt som tätt (då gick vi bara tillbaka till Stockholm södra), nu gick de utan att bli trötta eller gnälla, hela långa vägen. 

Såna himla promenadmästare!


När vi kom hem passade jag på att städa på uteplatsen. Det kommer säkert komma bakslag i vädret, men de dagar då det känns som vår så får man väl låtsas som att det är det. Onödigt att slösa bort de dagarna på att det kan bli kallt sen.

För att göra det mesta av helgen rundade jag av med en fika med mammakompisen. Också ett smart sätt att få helgen att kännas lite längre; att ha trevligt sällskap på söndagskvällen. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.