Fortsätt till huvudinnehåll

Vilodag.

Vi har den typen av barn som vaknar extra tidigt om de har haft en inaktiv, ledig dag. Det finns många listor att läsa om hur mycket barn behöver sova i olika åldrar, för till skillnad från vuxna så är de tydligen alla våra stöpta i exakt samma form och har därmed exakt samma behov. *håller mig för pannan och suckar över dålig logik*
Våra barn har kanske inte så stort sömnbehov, men är dock väldigt inprogrammerade på att somna vid samma tid på kvällen, oavsett hur aktiva de varit. Det störs bara något av om de faktiskt tagit en ovanlig sovmorgon. Det är väl något att vara tacksam för i och för sig.

I alla fall. Igår var en relativ inaktiv dag, därför blev vi väckta i ottan denna väldigt lediga dag (förklaring till varför jag undviker att vara vaken senare på lediga dagar, allt hänger ihop). Målet för dagen var därmed att arvsmassorna skulle aktiveras, för möjligheten att få i alla fall någon timma sovmorgon imorgon.

Jag och herr B.o.B. tog på oss träningskläder, och arvsmassornas cyklar packades in i bilen. Sen gav vi oss på den nästan 8 km långa rundan på Lida.
Vi ömsom sprang, ömsom gick, ömsom puttade cyklar i uppförsbackar. Ändå var det av någon anledning arvsmassorna som klagade över att de var trötta.
Efter att spåret var avklarat gick vi och satte oss och åt en enkel lunch, sen gav vi oss av hem igen.

Arvsmassorna hann även titta på Ferdinand (rekommenderas), en film till, spela tv-spel, leka med leksand, dra fram halva hushållet och spela Operation, innan det var läggdags. Jag hoppas på att de sover i alla fall till klockan 7 imorgon.

Själv kommer jag inte ifrån den övermäktiga tröttheten. Jag la mig till och med och halvsov i soffan någon timme på eftermiddagen. Jag är rätt less på att vara så seg nu.

Vi får se hur vi ska orka aktivera de små liven imorgon.

Det är ett barn där långt bort i fjärran. Den jag fick springa ikapp emellanåt.


Med den här statistiken redan vid lunch behöver man i alla fall inte ha dåligt samvete över att till större delen av resten av dagen, ha legat i soffan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.