Fortsätt till huvudinnehåll

Midsommarnatts dröm.

Jag fick sovmorgon, ända till klockan 7. Helt otroligt.
Eftersom vädret inte lockade till att gå på något midsommarfirande utomhus, så bjöd vi in mina föräldrar och brorsan till oss istället. Färskpotatis, sallad, fläsk (halloumi till mig) grillad på spisen och maräng- och bärtårta. Vi kryssade i några obligatoriska midsommarsaker ändå.

Till kvällen såg vi en hel film; Thor: Ragnarok. Jag höll mig vaken och koncentrerad. En lagom putslustig actionrulle med  okomplicerad handling var perfekt att vila hjärnan med.

Åh vad jag behöver det här livet nu, att vara ledig på riktigt när jag är ledig. När andra pratade om midsommar i stora sällskap hela dagen eller helgen kände jag mig inte alls lockad. Studenttiden med dess egenstudier har gjort övergången till heltidsarbete med intensiv kontakt med andra, lite påfrestande. Att jag är introvert har jag förstått länge, även om jag har arbetat upp förmågan att vara social när det behövs. Men nu förstår jag att jag kanske är mer introvert än jag trott. Jag kan umgås med andra, jag kan vara väldigt bra på det, jag kan tycka att det är intressant och givande. Men. Jag blir så trött och frustrerad om jag inte får vila från andra ibland. Den sociala baksmällan ligger ständigt i bakfickan och väntar.
Så en midsommarhelg hemma, med bara de närmsta och ett enkelt upplägg, det känns som ledigt på riktigt.
Dessutom är jag ledigt på riktigt eftersom skolan är över. Fattar det fortfarande inte. Kan inte ens beskriva känslan av frihet och lättnad.
Det är som en dröm.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.