Fortsätt till huvudinnehåll

Bus eller godis-dag.

Jag hade hoppats att det skulle dröja innan arvsmassorna fattade hela grejen med Halloween. Förra året hade de ju ingen aning och det uppmärksammas inte särskilt stort på förskolan.

Jag hade fel.
Det känns inte långsökt att misstänka att kompisars storasyskon har avslöjat lite.
På väg hem idag var besvikelsen i alla fall total när de fick veta att jag inte ordnat något Halloween-firande. Inte helt lätt när jag inte ens visste att de visste vad det var, men sådant tas ingen hänsyn till. De köpte möjligen förklaringen om att vi inte firade det när vi var små.

Ingen fara dock, de ordnade eget firande.
Det bestod av att tejpa upp de fladdermöss och pumpor de målat på förskolan och att dekorera väggarna med pinnar och löv. Sen skulle de ha "Dansstopp" (dansa till musik som pausas emellanåt).
Bra att de nu för tiden vet hur man firar Halloween.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.