Fortsätt till huvudinnehåll

Att komma ihåg.

Pyret har hittat en ny besatthet: Memory.

Eftersom hon är ruskigt bra på det så vill hon spela hela tiden. Det är ju alltid roligt att spela när man vinner.  

Jag vet att mina föräldrar brukar berätta att Memory var ett spel som gjort för mig när jag var liten, att komma ihåg saker var min grej liksom. Även om jag hört senare att Memory tydligen är en sådan sak de flesta barn har talang för, så kan jag hålla med om att jag var bra på att komma ihåg saker. Med betoning på "var". Inte "är". Längre.

Jag borde sova nu, men kan inte. Imorgon ska vi sätta oss i plugget kl 7.00 för att hinna klart med uppgiften som ska vara utprintad och lämnad kl. 12.00. Det kommer kräva en del att få ihop det.
Jag funkar inte så bra med att veta att det är en stor dag som väntar, eller att jag behöver gå upp extra tidigt, eller att jag ska jobba under tidspress. Det får mig att bli lite som myrornas krig i huvudet (om någon i dagens digitala samhälle kommer ihåg när det blev myrornas krig). Extra stress gör så med mig nu för tiden, inte som förr när det fick en att tagga till.  Å andra sidan så kom jag ihåg saker förr i tiden. Tiderna förändras när det gäller tv, minne och stress, tydligen.

Men det får ordna sig, även utan sömn. Ordnar sig gör det ju alltid, påstås det. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.