Fortsätt till huvudinnehåll

Back to basic.

Det är dags att beställa kurslitteraturen till nästa kurs. Vanligtvis är det enda problemet med det att man ska få en litteraturlista, som lärarna släpper allt för sent, och att slutsumman blitt en aning ledsam de flesta gånger, när den landar på 4-siffriga belopp.
Till den här kursen blev det enklast att köpa böckerna som E-böcker.
"Åh, vad smidigt", tänker jag inte. Jag gillar att stryka under, bläddra, vika hörn, markera i kanter, bläddra tillbaka, och verkligen arbeta med boken. Mitt bildminne fungerar också bättre med böcker i pappersformat, då kan jag veta var någon relevant information finns, bara genom att bläddra och känna igen hur sidan såg ut. Det går icke i en skärm.
Men strunt samma, det är framtiden, jag kommer lite billigare undan, och det blir mindre att släpa på. Måste väl bara komma ihåg att köpa en powerbank nu då.

Men att beställa E-böcker den här gången (jo, jag har gjort det förr), ledde till en timmes ilska över döda ting.
1. Datorn hade, efter uppdatering, startat något jävla nyckelrings program som tog hundra år att komma på hur man stänger av. Och stängas av måste den eftersom den begärde ett lösenord jag inte hade, varje gång jag tryckte in ett sökord eller öppnade en hemsida. Svårt att söka böcker då.
2. Appen till Adlibris letto strulade. Så jag fick installera om. När den väl behagade att komma igång ville den nu att man skapade något adobe-konto för att ladda ner böckerna, och den ville inte ta vilket lösenord som helst. Så projelt leta lösenord jag kan komma ihåg, startade.
3. Då ville jag hämta ner appen till datorn, som självklart behövde uppdatera ITunes för det, och begärde lösenordet till Apple, som alltid ska vara så jäkla komplicerat för att bli godkänt, att jag glömmer vad det var.
...
Datorn överlevde, men inte mitt blodtryck. Teknik ska ju underlätta tillvaron så jäkla mycket. Bahhumbug! Lägg sen till att jag har fått problem med torra händer, av årstiden, så därför funderar knappt touchscreen på mobilen, eller musen på datorn.

Då känns det härligt att Pyret har som hobby att göra böcker på förskolan. Vanliga pappersböcker fulla av bilder. Dagens bok var fylld av allt på tema "hästar".
Hon är så besatt.
Det är så rart.
Jag ska se till att kusinen med häst får tid att ta emot en praktikant. Hon kommer ju definitivt bli upphöjd från mammas kusin, till drottning av allt. Att hon dessutom delar namn med en karaktär i Frost fick nästan Pyrets ögon att gå i kors av upphetsning. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: