Fortsätt till huvudinnehåll

Sist på bollen

Söndag. Den inte särskilt vilsamma helgen har nått sitt slut. Kantad av intressanta uppdrag såsom att köpa saker till hamstrar som tydligen är roligare att titta på än göra rent åt. Tjat är involverat i det uppdraget. 

Jag har också handlat till veckans middagar, som bara jag kommer äta upp. Jag skrattar alltid lite rått till slogans som "Minska matsvinnet" och tänker att människorna bakom det antingen inte har barn, eller har sådan där barn som äter lite vad som helst och så tror de vuxna att det har med uppfostran att göra. Vilket också får mig att skratta. 
Kompisen beskriver sina svårigheter att få sin bebis att äta som bebisar "ska" och hur ingen riktigt förstår varför det inte fungerar som det "ska". Hon har samma bekymmer som jag hade med Pyret alltså. De är bebisar, deras enda uppgift och instinkt är att söka närhet och att äta, men nä, inte alla bebeisar. Så tror folk av någon anledning att det är lättare med barn som skaffat sig en egen åsikt. 
Dock lyckades jag få de små liven att äta idag, typ, genom att göra en Lasagnette.
Inte provat förr, vad jag minns och just nu minns jag väldigt lite, men den gick nästan hem. Ja, jag vet att alla andra säkert redan lagat det, men låt mig vara.

Barnet i mig vägrade vara vuxen några stunder under dagen också, då läste jag ut Nina Wolffs Djävulsgreppet. Mycket bra. 
Inte läst någon bok av henne tidigare, vilket typ alla andra redan gjort, men jag kommer definitivt läsa fler. Jag gillade både den ganska skruvade berättelsen, karaktärerna och språket. 
Nu tar jag mig an Peter Godfrey-Smiths Djupsinne.
Ska bli skönt att läsa något helt annat än vad jag läst på ett tag.

Annars vägrade jag vara vuxen genom att virka och äta choklad. Massor med choklad. Imorgon börjar en ny vecka, det tror jag inte att jag orkar med. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.