Fortsätt till huvudinnehåll

Alternativt firande

Om ni känner er mätta på bilder av midsommarstången, sillburkar, blå sjöar och jordgubbar, så kan man också spendera midsommar så här:
Från början;
I tisdags svullnade lymfkörteln på höger sida upp lite grann, utan andra symtom. Det här kan ju låta knasigt, men för mig brukar det vara ett tecken på pms. Händer titt som tätt att jag får svullna lymfkörtlar när det är dags för mens, och nu även när det inte kommer någon mens eftersom så funkar kroppen nu.
Därför tänkte jag inte mer på det.

På torsdagskvällen tyckte jag att halsmandeln började spöka lite och under natten mådde jag allt sämre. Fortfarande ingen feber eller andra symtom. Men jag hade ingen lust att åka till närakuten på midsommarafton, på grund av närakuten på en röd dag liksom, så jag försökte sova bort det.
Natten till idag var plågsam. Jag somnade vid 1, vaknade en gång i timmen och gick upp vid 5. Smärtan spred sig upp mot örat och ner mot nacken och det började bli svårt att svälja. Jag ringde 1177, de sa till mig att åka till närakuten, fast det var midsommar.

Jag tog mig iväg och var där när de öppnade, blev nummer två i kön, fick en undersökning, en provtagning och en hänvisning till stora akuten.
På öron, näsa, hals-akuten sa en trevlig läkare att det föreföll vara halsböld. Hur jag nu fått det utan att haft halsfluss, förkylning eller vara rökare. Läkaren förklarade att han behövde spraya bedövning i halsen och sen ta en nål, sticka den i halsmandeln några gånger för att se om han kunde tömma bölden.
Jag grät Lille-skutt tårar i förskott, och det visade sig att det var banne mig vidrigt. 

Läkaren lyckades inte få ut något var, så han slutade plåga mig och skickade hem mig med en dunderkur antibiotika. 
6 tabletter om dagen ska jag peta i mig. Har jag tur blir det bättre då, men annars har jag ett återbesök på måndag för ett nytt försök att tömma bölden. Jag räknar kallt med att antibiotikan hjälper, för jag vill inte stickas med nålen igen, hur trevlig läkaren än var.

Inget ont som inte har något gott med sig. Vilket är ett sjukt dåligt ordspråk, för det mesta onda är fasiken utan gott. Som att jag missar långhelg med tjejerna på grund av det här. Och att när man är vuxen och är sjuk så måste man fortfarande tvätta, plocka disk och ordna mat.  Men eftersom jag är så gammal och vis att jag pratar i ordspråk, så var jag också så klok att jag tog med mig en bok till alla väntetider på akuten. Jag tog med denna:
Secondhandfyndet Farmor dör av Malin Wollin.
Oerhört trevligt sällskap, så pass att jag fortsatte hemma mellan jag slumrade till och nu har jag snart läs ut den. 
Den var signerad:
Om jag byter namn kan jag låtsas att den var bara till mig. 

Nu lever jag per timme. Varje timme som går till nästa antibiotikatablett. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la