Fortsätt till huvudinnehåll

Borde lärt mig det här

Jag önskar att jag hade ägnat mer tid åt hår, naglar och smink än vad jag gjort. För nu dundrar en tweenie fram med en lillasyster i släptåg, och jag kan inte leverera på den nivå som efterfrågas.

Pyret vill ha hjälp att måla naglar och lägga på något slags löst glitter ovanpå, för den behändiga lösningen nagellack med glitter i är ju alldeles för enkelt. 
Hon vill skapa outfits där tjocka huvtröjor stoppas innanför leggings, eller dra upp byxor med låg linning till högt upp i midjan med hjälp av skärp, för att sedan ta ut frustrationen över hur obekvämt det blir på mig.
Hon vill skapa frisyrer som tar timmar och massor med produkter, fem minuter innan jag behöver gå. Allra helst ska det också vara en frisyr som är gjord för något annat slags hår. 

Nu börjar hon prata om ansiktsmasker, parfym och smink lagom tills jag har lärt mig att stör inte huden i onödan är ett vinnande koncept, och den perfekta mascaran är en seglivad myt. 
När började du använda smink? frågade Polarn häromdagen. Jag tog på mig tänkarhatten och tänkte lika intensivt som Professor Balthazar.
Till sist kom jag på att i sjunde klass började jag använda en ljusgrå kajal. Det blev så uppenbart för mig att jag inte riktigt är förberedd på att hjälpa generationen som vill att allt är som  tutorials på Youtube.
Jag antar att jag får börja kolla tutorials på Youtube istället för att leta upp gamla barnprogram. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la