Fortsätt till huvudinnehåll

Man löser ett problem och får ett annat.

När jag tycker att livet jävlas med mig söker jag tröst i att bygga bo, alltså jag möblerar, rensar och piffar. Så har det alltid varit, fråga mina föräldrar.
Det finns så mycket värre sätt att hantera kriser än att försöka göra sig en trygg och snygg plats att vara på, så jag låter det vara så. Jag tycker inte om att spela, hinner inte äta mer, jag dricker inte sprit och tänker att jag är för gammal för att testa knark så jag har inte så där vansinnigt många alternativ att välja bland på krismarknaden heller.

Efter evinnerligt tålamod från min sida fick vi äntligen till en fixar-dag i helgen. För med småbarn i hemmet så tar ju allt fixande en ocean av väntande och planerande innan det blir av. Man "måste" ju plötsligt ordna vinterkläder, gå på BVC, tvätta och andra innan-barnen-tog-det-exakt-en-kvart-nu-tar-det-en-halv-dag-och-fjorton-svettiga-utbrott saker. Köpa lördagsgodis liksom, bara det, en halv dags projekt varenda lördag för att det ska väljas n.o.g.g.r.a.n.t. bland alla bitar varav hon i alla fall bara tycker om fem.

I alla fall. Vi fixade. Vi var till stora blåa huset (IKEA) för att snabbt köpa ny säng, istället för vår lagrade 18 åring med svår gnisselsjuka, med hemkörning. Fast datasystemet var trasigt så att få ordern utskriven tog nästan en timme. Sen blev förvirringen total vid hemkörnings-disken eftersom det medföljde handskriven instruktion, så det drog ut på tiden och en tidsgräns överskreds så hemkörningen kunde inte ske förrän till kvällen.
Vi kunde heller inte komma överens om nya mattor till det ommöblerade vardagsrummet, för att det är så äktenskap funkar i det stora blåa huset, så vi fick åka runt i fjorton affärer och fortsätta att inte vara överens tills vi kom till Mio och kom överens. Fast då fanns mattjäveln bara i ett sista exemplar och vi behövde två. Innan vi upptäckte att den fanns i fler storlekar och att den också kunde funka.
Så vi hann inte ens hälften av det vi hade tänkt oss. Men innan läggdags var nya sängen på plats och allt fixat i vardagsrummet utom en lampa.
Det blev så bra, jag är så nöjd.

Nu upptäckte jag att efter ommöbleringen har vi inte någon plats att ställa granen på i år. Den som ska upp snart.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.