Fortsätt till huvudinnehåll

Andrum.

Mitt i allt kaos bjussade Pyret på sitt göttaste humör idag. Under morgonen åt hon sin frukost, klädde på sig de kläder hon själv valt och visade för en syster på lite sämre humör hur man gör när man byter från pyjamas till kläder, för att få henne glad. Hon erbjöd till och med Polarn att hjälpa henne med påklädningen. Sen fick hon ett utbrott för att herr B.o.B. hade råkat dra på Polarn hennes overall, men det gick över snabbt och gick att resonera bort. Därefter klädde hon på sig overallen, bad om lite hjälp med stövlarna gav mig en kram och sa glatt hejdå.
Vid hämtning följde hon glatt med, klädde på sig under kvittrande prat, åkte halva vägen och gick babblande och bubblande halva vägen. Hon följde instruktioner i affären, var på gott humör under hela middagen hos mormor och morfar, gick hem utan minsta gnissel, gjorde sig i ordning till kvällen. Lite protester för att hon ville att jag skulle lägga henne istället för pappa, men eftersom det var den första för dagen så kändes det inte så farligt.
Hon har alltså enbart pratat, frågat, berättat och lyssnat på ett positivt sätt idag. Hon har varit ett allt igenom trevligt sällskap.

Det var snällt av henne att bjussa på en liten rast från all frustration hon kämpar med i sin utveckling. Det behövde vi nog allihop. När hon inte är fullt upptagen med sitt arbete med att växa upp så är hon en så härlig liten människa att umgås med. Hon är härlig annars också, men inte i den här överdos av rarhet som hon visar när hon är på semester på det här sättet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.