Fortsätt till huvudinnehåll

Google vet du vad.

Tack gode gud för att jag fick barn i en tidsålder när det finns Google. Jag är helt enkelt för slö och för trött i armarna efter allt kånkande på kinkiga barn för att orka hålla på och slå i uppslagsverk hela tiden.
Jodå Pyret är kvar i sin fråga om allt hela tiden fas. Nog för att jag på ett tidigare jobb blev hotad med att min arbetströja skulle ha texten "hitta.se"för att jag ansågs vara den folk gillade att fråga en massa saker, men min allmänbildning har sina gränser.
"Var kommer sesamfrön ifrån?" Ähhh? Alltså det är ett frö. Alltså typ en växt. Eller så.
"Mamma? Varför har man hår?"För att hålla huvudet varmt. "Å mer då?"Och hjälpa till att hålla det svalt. "Å mer då?"För att det är fint. "Å mer då?" Jag vet inte… Nu är det dags att sova!
Eller den klassiska "Varför det?" som följdfråga på allt man säger någonsin.

Jag håller på att skriva på en hemtenta om socialpolitik, kan hon inte fråga saker om socialförsäkringar, välfärdsmodeller eller internationellt socialt arbete istället, för jag har inte tid att googla "sesamfrön".
Eller vänta. Jag håller på att skriva en hemtenta om socialpolitik.
Vad ville du vet mer än om sesamfrön sa du?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.