Fortsätt till huvudinnehåll

Larvigt

Polarn mötte mig entusiastiskt när jag kom hem. Den larv hon hittat på vägen till skolan imorse hade hon tagit hand om hela dagen och nu tagit med hem. De har nyligen haft fjärilslarver i skolan som de följt medan de blivit till puppor och sedan fina fjärilar. Nu ville hon prova själv.
Hon var i full färd med att bygga ett hus till det lilla livet, som hon döpt till Markoolio. 
*bildtext* Väggar av vikt kartong, lock från en pyssellåda, pysselband limmade till skålar för sovplats, lekplats och matplats, pinnar att klättra på och målad grön som naturen. 

När jag gav mig ut på kvällens löpträning följde Polarn och Pyret med på sina sparkcyklar, Polarn passade på att plocka grönt till Markoolio. På skolan hade larverna serverats någon "gucka" hon bestämt hävdade bestod av blad, blommor och socker. Så jag hjälpte till att krossa blommor och blad med socker, som Markoolio serverades i sin nya lya. 

Jag känner mig högst osäker på om Markoolio kommer överleva, tidigare larver har ju inte klarat sig, men hon får väl försöka. Det där engagemanget vill man ju inte avfärda. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: