Fortsätt till huvudinnehåll

Vad blir det för mat?

Inte för att jag har hushållet med mest inspirerande middagar, men vi kanske ska köra en veckans matsedel?

Vi börjar veckan med Vegogratäng
Eftersom gratänger tar sådan evighet att få till är det ju en värdelös maträtt för en vardag. Om man inte vill äta vid midnatt. Men då är jag självklart en god husmor och förbereder rätten redan på söndagen. Hur många vuxenpoäng får jag inte på det?

Tisdagar ska vi iväg till pyjamasklubben, då är det också bra med mat som går fort eller delvis kan förberedas dagen innan. Jag svänger ihop lite Zucchinifritters och serverar med bulgursallad och aioli.

På onsdag har Pyret beställt Makaronipudding, så himla gott!

Det är åter iväg till pyjamasklubben på torsdag, och det är herr B.o.B. som ska ordna maten. Vi har skrivit Pastapesto med halloumi och valfria tillbehör (oliver, soltorkad tomat, sojabönor) på tavlan.

Polarn bestämde att hon ville ha Lasagne på fredag. Också en sån där rätt som tar hundra år, men å andra sidan behöver man ju inte ha så bråttom på en fredag. Man kan till och med ha baklängesmiddag och börja med fredagsmyset om hungern sätter in.

Kanske inte världens mest fantastiska veckomeny, och lite mycket pasta ser jag nu, men det borde rimligtvis vara några bonuspoäng på att en veckomeny finns på plats med alla ingredienser inhandlade. Det kanske är mitt främsta överlevnadstips; planera och handla på helgen. Svintråkigt att lägga tid till det på helgen, men så värt det när man kommer hem på vardagen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.