Fortsätt till huvudinnehåll

Vintervitt.

"Åh, vad härligt med lite snö, äntligen!"
Eller hur?
Eller nej.
Om den inte behagar dyka upp förrän det nästan är februari, så kan den lika gärna vänta tills november.
Tycker jag.
"Men nu blir det vitt, ljust, och vackert ute!"
Eller hur?
Eller nej.
Det blir avgasgrått, slaskigt, och svinhalt.
När jag slirar runt i upptrampade stigar, eller halkar runt i snöslask på mosiga trottoarer, så tänker jag på att det för inte alls så många dagar sen, var ett snyftigt reportage på nyheterna om hur många snöröjare som var arbetslösa den här vintern.
Många hade hoppfullt startat firmor och köpt plogar efter de förra årens snökaos, och satt nu sysslolösa, utan uppdrag.
Vad i helskotta har de pysslat med de senaste dagarna då?!
Inte har de varit här där jag bor och använt sina nyinköpta plogar, för trottoarerna bjuder upp till samma dans man brukar dansa så snart det snöat minsta lilla.
Pensionärer kämpar sig fram med rullatorer, män och kvinnor sliter med barnvagnar, och vi andra får använda våra benmuskler lite extra i modden.
Jag hoppas det snart töar bort alltsammans.
Så elak är jag.

Kommentarer

Jenny sa…
Ja, det var lite elakt sagt ;)

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.