Fortsätt till huvudinnehåll

Att drömma.

Jag har ärligt talat lyckats med konststycket att inte tänka så värst mycket på den senaste embryo-återföringen.
Det kan ju ha att göra med att jag har kastat mig in i Den Stora Städ Nojjan; D.S.S.N., och förnekat livet för en stund, typ.
Men inatt drömde jag.
Först vaknade jag av att jag hade drömt att det lyckats, jag var gravid.
Sen vaknade jag av att jag hade drömt att jag fick mens.
Jag garderar mig till och med i sömnen.
I vaket tillstånd vet jag inte heller vad jag ska tro, jag har suttit hela morgonen med tankarna som ett flipperspel.
Det är en dryg vecka kvar att vänta, och även om man kan tänka sig att man borde bli mer van vartefter, och att man den 5:e gången borde ha hittat ett bra sätt att hantera dessa veckor, så är det bara önsketänkande.
Jag hade väntat mig att den här insättningen skulle kantas av mer hysteri, just för att jag inte ser fram emot en äggplockning till, och för att ett 5:e misslyckande skulle tära så mycket större hopplöshets-hål i själen.
När så inte var fallet tänkte jag att jag kanske hade kommit till det välsignade tillståndet av: "För-trött-på-skiten-att-jag-har-gett-upp-och-inte-orkar-bry-mig-för-det-kommer-aldrig-fungera-ändå."
Men nä.
Jag hade bara utvecklat min förmåga att förneka saker.
Herrejisses, jag har ju pluggat psykologi och psykiatri, måste väl utnyttja mina kunskaper såväl privat som i jobbet.
Men nu är det slut på det, känner jag, nu börjar dagarna att våndas, när jag kommer studsa i humöret mellan "helt okej", och "arg som ett monster", snabbare än värsta sportbilen.
Några "tycka synd om mig själv", och "Bitter och Besviken" tårar kommer säkert att trilla vid de mest oväntade tillfällen också.
Men eftersom jag länge har haft värsta PMS humöret, så är jag i alla fall van vid att ha hiskeliga humörsvängar.
Skönt att kunna handskas med någon del av allt det här.
Just nu tänker jag handskas med all frustration genom att misshandla min Crosstrainer, och dränka mig själv i svett.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.