Fortsätt till huvudinnehåll

Ut med det gamla.

Jag tittar på värdelösa Annika Jankell på Nyhetsmorgon, lyssnar på något hemskt som kallar sig "Vox archengili", och hör hur grannarna börjar nya året som det slutade det förra; med bankande, hoppande, skrikande,och skrapande
På tv pratar de om alla klyschiga nyårslöften alla har gett där de ska bli mer avslappnade, mer i nuet, få mer tid, börja träna, äta nyttigare och sluta röka.
Sånt som faktiskt inte är så svårt som folk försöker få det till att vara, och inte på något sätt måste påbörjas på nyårsdagen, eller ens på en måndag, gört bara istället.
Själv lovar jag ingenting.
Jag är den jag är, och tar tag i mina brister och fel när, och om, jag ser dom, vare sig det är nyår eller inte.
Ibland får jag fason på dom, ibland biter de sig fast.
Men vem är perfekt liksom?
Istället för att lova saker jag inte kan hålla på tolvslaget, tittade jag på, och uppskattade, alla vackra lyktor folk skickade upp, mer än trista raketer som man sett hundra gånger förr.
Jag uppskattade också att där jag bor var det bara en raket som lät som ett mindre bombnedslag, resten var måttligt pangande.
Jag uppskattade inte att någon hade dålig koll på klockan och drog iväg en raket som pangade länge, sådär vid 2.40 tiden.
Inte heller uppskattade jag att mina ärkefiender: grannarna, var igång klockan 8 imorse, när de fortfarande festade vid 2 inatt. Även om de aldrig behöver sova, så behöver jag det.

Den första dagen på nya året kommer jag spendera med en chipspåse, en pizza, och fortsättningen på dvd-boxen "The walking dead".
Det blir väl en bra början?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.