Fortsätt till huvudinnehåll

Belöning.

Jag sliter mitt hår och grämer mig över allt skolarbete.
Det kommer gå bra.
I slutändan.
Men i början, medan man ska komma in i de nya ämnena, och lista ut hur mycket tid som ska läggas var.
Aaaarrrrgggghhhhh.
När man inte är på topp från början är det lätt att känna sig överväldigad.
Men.
Nu hägrar en oas, en belöning för allt hårt arbete, en station att tanka den energi som saknas, en vilostund för ömma hjärtan.
En resa till solen är bokad.
En vecka med all inclusive.
Jag dreglar bara jag tänker på det.
Kommer det lösa alla problem?
Nope.
Kommer det göra mig till en ny människa?
Nope.
Kommer det göra mig lite mer avslappnad och ge mig ett leende på läpparna?
You bet!
Jag känner mig ofantligt lyckligt lottad som har möjligheten att fly från en tung vardag på det sättet, det är lyxigt för en vuxenstudent, väldigt lyxigt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.