Fortsätt till huvudinnehåll

Idiotiskt.

Jag förstår att det här med planering inte är allas bästa sida.
Jag förstår att kommunikation kan vara svårt.
Jag förstår att KOMVUX har lite B- stämpel, och varför.
Jag är också medveten om att jag inte har världens bästa tålamod just nu.
Men.
I informationen från KOMVUX får man veta att man får information om vilken kurslitteratur som ska användas, av läraren, vid första kurstillfället.
De puschar också rätt hårt på rådet att beställa böcker på nätet, för där är det mycket billigare.
Förra terminen ställde det till med problem, för lärarna räknade med att vi fått information om vilka böcker vi skulle ha i förväg, av KOMVUX, och ville därför att vi skulle ha böcker inom en vecka.
Alltså är alternativet beställa på nätet kört, för det kommer inte några böcker på mindre än en vecka.
Det har hänt mig EN gång.
Lätt bitter kontaktade jag ansvarig på KOMVUX inför denna termin, och förklarade detta problem, och fick till svar att det inte gick att ha lista på kurslitteratur i förväg, för den listan uppdaterades inte. Men lärare skulle vara informerade, och hon skulle påminna.

Av de 5 lärare jag har denna termin kräver 3 böcker inom en vecka.

Alltså ska jag nu iväg och spendera för många kronor på böcker i den enda bokhandeln som -förhoppningsvis- har de böcker jag ska spendera för många kronor på.

Ska det vara så förbannat svårt för två skolor att kommunicera med varandra?

Kommentarer

Anonym sa…
Hmmm, tycker jag hört detta förut...Jag har kommit fram till att man inte kan be om saker, man måste klampa in och tala om för folk vad de SKA göra, då går chansen att de gör just detta upp, folk i allmänhet verkar ha tappat förmågan till att tänka själva, mycket märkligt är det. Lycka till med eländet, hoppas du möter mer inspirerande lärare denna termin! Stora kramar/Å

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.