Fortsätt till huvudinnehåll

Idiotiskt.

Jag förstår att det här med planering inte är allas bästa sida.
Jag förstår att kommunikation kan vara svårt.
Jag förstår att KOMVUX har lite B- stämpel, och varför.
Jag är också medveten om att jag inte har världens bästa tålamod just nu.
Men.
I informationen från KOMVUX får man veta att man får information om vilken kurslitteratur som ska användas, av läraren, vid första kurstillfället.
De puschar också rätt hårt på rådet att beställa böcker på nätet, för där är det mycket billigare.
Förra terminen ställde det till med problem, för lärarna räknade med att vi fått information om vilka böcker vi skulle ha i förväg, av KOMVUX, och ville därför att vi skulle ha böcker inom en vecka.
Alltså är alternativet beställa på nätet kört, för det kommer inte några böcker på mindre än en vecka.
Det har hänt mig EN gång.
Lätt bitter kontaktade jag ansvarig på KOMVUX inför denna termin, och förklarade detta problem, och fick till svar att det inte gick att ha lista på kurslitteratur i förväg, för den listan uppdaterades inte. Men lärare skulle vara informerade, och hon skulle påminna.

Av de 5 lärare jag har denna termin kräver 3 böcker inom en vecka.

Alltså ska jag nu iväg och spendera för många kronor på böcker i den enda bokhandeln som -förhoppningsvis- har de böcker jag ska spendera för många kronor på.

Ska det vara så förbannat svårt för två skolor att kommunicera med varandra?

Kommentarer

Anonym sa…
Hmmm, tycker jag hört detta förut...Jag har kommit fram till att man inte kan be om saker, man måste klampa in och tala om för folk vad de SKA göra, då går chansen att de gör just detta upp, folk i allmänhet verkar ha tappat förmågan till att tänka själva, mycket märkligt är det. Lycka till med eländet, hoppas du möter mer inspirerande lärare denna termin! Stora kramar/Å

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.