Fortsätt till huvudinnehåll

En bra dag.

Något de där "Lyxfällan"-människorna inte förstår, är att en bra och härlig dag inte behöver kosta skjortan, eller handla om lyx.
Ta idag:
Jag vaknar av mig själv, tidigt, och tänker att man kanske skulle träna en sväng på morgonen.
Sen tänker jag att det är, trots minusgraderna som vi är så ovana vid den här vintern, riktigt fint väder ute, kanske borde man ta en frisk powerwalk istället för att svettas på crosstrainern.
Självklart måste jag då väcka maken och "fråga" om han vill följa med, det vill han själklart inte, för utomhusträning är roligare om man är två.
Så iväg gick vi, med rosiga kinder.
När vi flåsat och svettats tillräckligt länge drog vi in på affären och köpte nybakat bröd, apelsinjuice och pålägg, och gick hem och åt en lååååång frukost.
En mellanlandning med ekonomisk veckohandling på City Gross, kanske inte det roligaste, men det gör resten av veckan så himla lätt, när alla middagar finns i kylen.
Dagen avslutades hos svärföräldrarna, där svärmor bjöd på stans bästa thaikäk, som gjorde oss galet mätta i magen, och kommer göra oss galet mätta i magen imorgon med, för vi fick självklart en doggybag med oss hem.
Så; träning, god och lång frukost, planering för att slippa kommande veckans middagsångest, och gratis toppklass-käk hos svärföräldrarna.
Receptet på en bra dag.
Det behöver inte vara svårare än så.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.