Fortsätt till huvudinnehåll

Spion.

Jag hamnade i en mindre debatt om rätten till barn igår.
Det blev extra intressant eftersom ingen av de inblandade vet om att jag befinner mig i IVF-träsket.
Som en liten spion lyssnade jag till de vanliga urvattnade argumenten mot att göra IVF och att adoptera.
Jag slås av att människor ständigt tror att deras liv, tankar, åsikter, känslor, bakgrund, erfarenheter går att tillämpa på alla.
Att de tror att deras behov och önskningar är samma som andras.
Jag undrar också varför så många kräver att de par som inte kan få barn genom att ligga med varandra ska försvara sitt beslut att skaffa barn, när de par som kan skaffa barn genom att ligga med varandra inte behöver försvara sitt beslut.
Ibland är det lätt att tappa tron på människan, framförallt på människans förmåga att känna lite empait.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.