Fortsätt till huvudinnehåll

Sova.

Det har ju varit lite si och så med sömnen.
Lätt att märka på att man blir rätt korkad.
Jag tycker ju att det borde vara som så att om jag nu har sovit så jädrans lite, och framförallt en aning splttrat, så skulle jag vara skittrött, och sova som en klubbad säl.
Så fiffigt fungerar inte jag.
Istället så är jag inställd på att numer klara mig på ett par timmars sömn lite sisådär, och därför anser min fina konstruktion till kropp att en fem eller sex timmar på en natt är åt helsike i överskott.
Vi är inte helt överens.
Jag tycker att den lurar sig själv, för jag känner ju (framförallt på det där med att känna sig korkad då) att lite mer av sömn vore en bra ide' ett tag framöver.
Kan ju vara bra att få huvudet att börja hänga med när man ska ha prov snart, eller hänga med i hetsiga debatter om moral, på engelska.
Så vi bråkar en aning, kroppen och jag, jag säger att jag känner mig vidrigt trött, den ska prompt hålla sig vaken.
Vi får väl se vem som vinner till kvällen.
Om jag skulle förlora så har jag sett att jag kan kasta alla tankar på vad som är moraliskt rätt eller fel åt sidan, och glo på "Pretty woman" tills kroppen börjar hålla med mig.
Det skulle vara nostalgi det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.