Fortsätt till huvudinnehåll

Service.

Jag undrar var det där med service har tagit vägen?
Visst finns det kvar, man stöter på det ibland, och det är ju trevligt.
Så trevligt att man faktiskt höjer på ögonbrynen, förvånas, och blir alldeles varm inombords.
Men i hög utsträckning handlar service idag om tvång, tydligen.
Service ger man när man måste, när människor ringer tidningen och en reporter ringer upp, då hjälper man till.
När det startas kampanjer på Facebook då ska ärenden ses över.
Eller när man skriver arga inlägg på en blogg, då hör man av sig; det går från "Vi kan ingenting göra" till "Hur kan vi hjälpa till"
Ska inte service ges till personer när de själva hör av sig?
Måste allmänhet och press blandas in?
Det är ju inte service, då reduceras vi till någon slags terrorbalans där man alltid ska hota med att skriva om saken offentligt för att få hjälp.
Det var inte för att hota som jag skrev ett argt inlägg, det var inte för att få kompensation.
Jag skrev för att servicen inte fungerade, vilket gjorde mig besviken och irriterad.
Att nu få veta att de hade kontaktat leverantören och påmint om beställningen, vilket de gjorde elva dagar efter att de hade beställt boken, boken som de har sagt ska levereras efter 3-6 dagar, gör ju ingen skillnad.
Jag har fortfarande ingen bok.
De har fortfarande problem med sitt system.
Servicen fungerar fortfarande lätt haltande, även om jag nu fick hjälp att annullera min order, vilket jag gjorde, för jag har varit och köpt en annan bok. I en bokhandel.
Och jag fick kompensation, i form av rabatt vid nästa köp. Så jag får kompensation för allt strul om jag handlar av dem igen...
Men jag hade inte fått någon hjälp eller kompensation om jag inte hade skrivit offentligt att jag inte fick någon hjälp.
Terrorbalans.
Sen gick jag ut för att handla, och träffade på kassörskan gäääääsp vad jag är butter och otrevlig.
Allvarligt.
Jag undrar var det där med service tog vägen?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.