Fortsätt till huvudinnehåll

Nervig.

Jag har en gnutta sömnbrist.
Nätterna är fulla av hostattacker, vilket kan vara en bidragande orsak.
Om någon har glömt bort det så är det alltså förkylning nr 3. På raken. Alltså jättesynd om mig. Katastrofalt. Vi vet ju av männen att förkylning är värre än cancer.
Nu vet jag inte längre om det är sömnbristen, eller förkylningen som ger härligt extra torr hy, finnar och tras-mopp-hår.
Inte heller vilket som ger det extra toleranta humöret som dumförklarar min omgivning när den visar sin brist på empati.
Några av dessa mindre bekymmerna har ändå gjort att jag har haft svårt att plugga, för jag är grötig i huvudet, får liksom inte ihop tankarna.
Och eftersom jag är som jag är (kontrollfreak och nervig)så är slutsatsen att om jag nu ligger i tid i studieplaneringen, så är jag efter.
Alltså, jag ligger inte efter, jag är där man ska vara.
Då blir jag nervig, då känner jag mig stressad.
Herregud.
Jag måste alltså ligga före, för att känna mig lugn.
Snacka om att ha andra problem än en förkylning, eller tre.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.