Fortsätt till huvudinnehåll

Voffo då då?

Vad som mest kännetecknar semester?
Att vi väntar på att herr B.o.B. ska jobba klart
och att jag får tusen frågor om dagen.

Inte för att jag får ta enväldiga beslut, utan bara för att alla måste fråga mig saker heeeela tiden. Så jag har börjat svara "Jag vet inte." Dröjde inte länge förrän det väckte viss irritation, men jag orkar liksom inte ta alla beslut. Ska prova att säga "Vad tycker du?" istället.

Jag tror att jag redan vet att det bara är jag som är intresserad av min så kallade träning, men med det sagt:
Imorse var tredje rundan den här veckan där jag sprang i 3 minuter och gick 1 (och inledde och avslutade med att gå i 3 minuter). Benen kändes som stubbar efter gårdagens trappor men jag klarade det! På riktigt bra tid dessutom (för mig).

Pyret trodde att det regnat ute för jag var så blöt när jag kom hem.
Obligatorisk svett-bild.

När jag sedan låg på yogamattan och svettades tänkte jag att det känns så lyxigt att kunna börja morgonen med en runda, sen styrketräna och stretcha, ta en lååång dusch och avsluta med frukost. Ingen tid att passa, inte bråttom någonstans, inga andra måsten. Arvsmassorna kan vänta på frukost och hjälper (ibland) till att duka fram den när jag kommer ut från duschen. Det är kanske det tydligaste tecknet på att småbarnsåren är över? Alla år av att börja varje dag med att ta hand om någon annan gör kanske att man ännu mer uppskattar de där stunderna när man får ta hand om sig själv. 

Det är heller ingen som har några frågor till en under den där timmen tidigt på morgonen. Jag behöver inte veta någonting alls. Det är verkligen semester. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.