Fortsätt till huvudinnehåll

Lite upp och lite ner

Kan jag bara få det ur mig:
Jag har fått frukostbuffé! 
Ingen uppskattar det lika mycket som jag, inklusive mitt eget sällskap, vilket förtar något av stämningen men jag är nöjd ändå. 

Jag hade två önskemål innan vi lämnade Mora:
* Gå på Zornmuseet 
* Äta glass på glassbåten
Det första önskemålet gick väl inte hem hos massorna, men jag fick ändå lite respons av Pyret som har intresse för att teckna och måla. Polarn däremot försökte inte ens dölja hur uttråkad hon var. 
Jag tyckte det var ett fint litet museum uppbyggt för att få följa hans olika perioder och se bredden i konstverken. Extra roligt att få prata med Pyret om olikheter i verk och konstnärer, vad olika tavlor väckte för känslor och titta närmare på tekniken.
Förutom några spännande porträtt fastnade jag lite extra för den här tavlan:

Nu var det också utställning med andra samtida konstnärer och många tavlor man känner igen, som den här av Degas:

Sett den förr, lite här och var.

En evighetslång stund på museum och titta på tråkiga saker belönades med detta:
Gigantisk glass! Gott, och fin utsikt.

Sen belönades jag med att mitt i allt blöda igenom allt så där mitt på stan. Snabbt in på närmaste toalett, och sen 20 minuters promenad till bilen för att hämta ombyte. Tur att jag hade mörka kläder.
Om jag blev gråtfärdig? Japp. 
Jag tar tabletter som gör att jag mår skit, springer in på varenda toalett jag hittar (för säkerhets skull), har dubbla skydd, och (av förklarliga skäl) mörka kläder. Men det går liksom inte att skydda sig tillräckligt för de där störtfloderna som dyker upp. Det är sådan konstant beredskap, och så klart en liten känsla av förnedring, som tonårsskräcken förverkligad fast man är luttrad medelålders kvinna när det händer, det är ju tur i och för sig. Men nog är ett utmattande.

Ännu bättre blev det när vi drog vidare mot Grövelsjön och adressen blev fel. En liten omväg på 2 timmar gör väl inget. Himla tur att vi vunnit vår senaste tankning i tävling hos Ingo, när vi ska irra runt på vägarna i Dalarna. 
Arvsmassorna glömde den extra tiden så snart det började dyka upp renar på vägarna:
Lyckligt konstaterade de att de sett 8 renar redan första dagen.

Fram kom vi till slut, till vårt lilla rum med dessa omgivningar:
Vi tog självklart en promenad så snart vi kom fram, och arvsmassorna såg två renar i skogen.

För att göra det bekvämt för oss har vi bokat med helpension, och kolla in middagen!
Renskavsgryta med potatismos, och glass med jordgubbar och havrecrunch. Pyret sa att det var bland det godaste hon ätit. Må ni tro att jag ser fram emot frukostbuffén imorgon i kontrast till att gå runt och blöda i skogen. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.