Fortsätt till huvudinnehåll

Utflykt med fashionistan

Idag strövade vi runt här:
Drottningholm.
Och Kina slott.

Under promenaden kom en farbror fram och frågade om han fick visa en hemlighet i parken. Det lät ju lite skumt, men vi sa ja. Vid platsen där alla fontäner slutade visade han oss hur man med tre steg gick från att tydligt höra vattnets porlande, till tystnad. Han förklarade sedan hur det var ett sätt att visa gränsen mellan ena delen av parken och den andra. Och så fick vi en egen guide för en stund. Som jag brukar säga till arvsmassorna så händer det ju bara oväntade saker om man ger sig ut på äventyr.

På dagens äventyr hade Pyret valt en av mina gamla tröjor som klänning.
Med hjälp av en brosch vek hon tröjan upptill i ett fint veck, och drog bandet två varv runt midjan. För lite extra längd satte hon en klockad kjol under. Hon var så himla nöjd och jag blev lite imponerad. Kan det vara en liten tweenie på G?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.