Fortsätt till huvudinnehåll

Stället som levererar

Grövelsjöns fjällstation, alltså hur har man inte hört talas om den här pärlan tidigare?
otroligt trevlig personal överallt, fin mat och fantastisk miljö. 

Vi var ute och vandrade i totalt 14 kilometer idag, i strålande sol. 
Kolla in!

Luch med medhavd matsäck från frukostbuffén intogs så här:
Till arvsmassornas förtjusning dök det upp en hel del sådana här:
Det tog ju något längre tid att ta sig fram än vad man brukar trava på, eftersom det bitvis var uppförsbackar och bitvis såg ut så här:
Men vi var ända fram och rörde vid Norska gränsen, stack till och med ut handen genom staketet som värsta värstingarna.
Gissa om det var extra skönt att chilla på fjällstationen när man återvände efter varit ute i 5 timmar. Lite solbränd, men med bara två myggbett.

Även om det är en utmaning att vandra med arvsmassorna, och jag kan längta efter att få njuta av sådan här miljö i tystnad, lugn och ro, så är det samtidigt så mycket roligare. De ser så mycket mer än man själv lägger märke till och häpnas över så mycket. Att dricka vatten direkt från bäcken är årets grej, att se ödlor, ormar och renar är bättre än alla zoo i världen, att se grenar, stenar och växter är som att upptäcka en helt ny planet, och en vandring kan ge upphov till utmaningar och tävlingar varannat fotsteg. Det går inte att upptäcka miljön på samma sätt som tråkig vuxen. Jag vill ju bara gå tyst och titta på utsikten istället för att prata och granska varenda meter. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.