Fortsätt till huvudinnehåll

Sovmorgon.

Jag vet att jag brukar tjata om de tidiga mornarna, om att jag vill ha sovmorgon.
Jag erkänner nu att jag har haft fel.

Idag fick jag sova till 8.30.
Wow, tänker ni då.
Dålig idé, tänker jag.

I vanliga fall går jag upp, äter frukost, plockar undan, gör iordning mig själv och arvsmassorna och kan ta oss ut på äventyr i rimlig tid.
Med sovmorgon kommer jag upp senare, får dela frukost med Polarn för hon har hunnit bli hungrig igen, jag plockar undan, gör iordning mig själv och arvsmassorna, med skillnaden att de har varit uppe några timmar och därför är sjukt rastlösa. Så allt som görs när jag går upp tidigt, görs om jag får sovmorgon, med skillnaden att jag blir sjukt stressad över att ha två arvsmassor som tjatar hål i huvudet på mig för att de vill gå ut, medan jag ska klä på mig, fixa håret, göra flätor på dem och få dem att välja kläder.
Vad ska vi göra? Kan vi gå nu? När är du klar mamma?

När jag väl fått mig själv och dem iordning kompenserade jag för den sena starten, och svarade på tjatet, med att vi idag promenerade i nästan 16000 steg och 160 minuter.

Imorgon skippar jag sovmorgon, det är inte värt det. Hellre en tidig och trött start, fri från stress, än att starta dagen med att känna sig försenad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.