Fortsätt till huvudinnehåll

Mammas dag.

Vad som började som en kvinnas önskan att hedra sin mamma med blommor i en kyrka, kritiseras idag för att handla om kommersialism.
Saker är vad man väljer att göra dem till, tycker jag.
Vad sägs om hur dagen introducerades i Sverige 1919.


Med tanke på att kvinnor fortfarande utför en mycket större del av arbetet i hemmet än männen så känner jag att det där väl är gåvan alla mammor är ute efter.
Dyra presenter är ganska ointressant i jämförelse med att få frukosten serverad, slippa städa, inte behöva agera projektledare och få njuta av "festligheter" till kvällen.

Det dagen ska handla om är att trots allt arbete för jämställdhet så har vi inte lyckats nå hela vägen. Kvinnor jobbar heltid men är fortfarande hemmafruar i behov av en ledig dag, i alldeles för hög utsträckning.

Vilket gör det här till dagens sanning.


Med det sagt.
Min Mors dag.

Jag vakande först av att herr B.o.B.s väckarklocka ringde 5.30, för han hade, som oftast, glömt att stänga av den till helgen. Han somnade om, jag låg vaken en timme. Lagom när jag somnat om vaknade barnen, jag gick upp.

Till frukost gjorde jag havregrynsgröt. Sen plockade jag undan disken efter alla och gjorde mig i ordning.
Herr B.o.B. skulle som på alla Mors dag vara på pyjamasklubben hela dagen. 
Jag hann plocka ihop dagens tvättlass och plocka undan gårdagens, innan arvsmassorna blev hungriga. Lunchen de önskade, och jag lagade, var så sexig att jag hoppade över den. 

Medan ungarna tittade på Barbie för femtioelfte gången tog jag tag i det som inte togs tag i igår.


Sen var det dags att hänga med nästa kompis igen.


Efter det.
Vi gick ut och köpte det här till min mor.

Barnen valde de blandade och jag valde gula för jag vet att det är mammas favoritfärg.
Sen gick vi dit och åt lunch och tårta.
Av min mamma fick jag en stor, fin jordgubbsplanta. Mammor alltså ❤

På  väg hem var barnen fast beslutna att de ville ut och åka sparkcykel ett tag. Okej. Vi lämnade jordgubbsplantan och gav oss ut. Efter 100 meter ville Pyret inte åka mer för hon var trött i benet. Polarn ville fortsätta. Så jag bär en sparkcykel och Pyret plockar blommor. Sen ger Polarn upp så jag får bära hem två sparkcyklar medan arvsmassorna plockar blommor. Det kändes inte riktigt som vad vi kom överens om.

Väl hemma hade herr B.o.B. kommit hem, han hade köpt en kjol i present. 

Till middag ville jag ha "Vad som helst, bara jag slipper laga mat." Så jag fick tunnbrödsrulle från grillkiosken. Korven var överkokt och oätlig, potatismoset smakade bara salt.

Till läggdags vägrade Polarn att somna, jag var hungrig och trött så hon gick vara uppe en stund. Jag tänkte slå två flugor i en smäll och få i mig något, samtidigt som hon kanske skulle bli dåsig av lite "mat", så jag skulle dela lite havregrynsgröt med henne. När hon spottade ut den tredje skeden gröt ner i skålen för att den var varm (det var den inte) tappade jag aptiten. 
När hon väl somnat åt jag smörgåsrån med ost till en kopp kaffe. Inte så Wow.

Jag ska avsluta kvällen med att ta hand om tvätten som fortfarande ligger och väntar i maskinen. 

Så ni ser.
Instagram fylls med uppdukade frukostar, luncher och middagar på restaurang, blombuketter,  teckningar och lata dagar i solen.
Halar vi bara upp svenska flaggan så har jag också nästan haft en dag helt i den nära hundraåriga broschyrens anda.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.