Fortsätt till huvudinnehåll

Det som vår svårt att tänka sig.

Vi spenderade denna varma, vackra dag på Skansen, heeela dagen. Barnen var på fortsatt fantastiskt humör och gjorde dagen så mycket enklare.
Det slog mig också hur mycket enklare livet är i andra aspekter, hur mycket som vi har kommit förbi.

När vi kom fram och jag frågade om barnen behövde gå på toaletten och de sa nej kom jag på att vi inte behöver hålla reda på sånt längre. De säger till och säger de nej så kan man lita på det. Det har ju gått nästan ett helt år sedan Polarn slutade med blöjor dagtid och nu är hon utan på nätterna med. Sista blöjan i hemmet sedan december 2012. Wow.

En liten jänta stod och petade ner sin napp i nappmaskinen på Lill Skansen och jag kom på att det är 17 månader sedan arvsmassorna var där och petade i sina. Polarn var inte ens 2 år.

Ingen vagn hade vi med oss heller, dubbelvagnen är bortskänkt och enkelvagnen står i förrådet. De klarade att ta sig från centralen till Kungsträdgården, knata runt på Skansen hela dagen och gå från slussen till Stockholm södra. Som jag hatade de där jäkla vagnarna och nu slipper jag dem.

Vilka brudar man har fått. Fantastiskt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.