Fortsätt till huvudinnehåll

En vinnare.

Hon gjorde det.
På alla sätt och vis.
Hon bestämde sig för att gå på föreställningen.
Hon erbjöd sig att var den som ledde truppen i mitten av dansnumret när det barnet som skulle gjort det inte kom.
Hon gick upp på scenen och genomförde hela numret.
Hon såg ut att stortrivas där uppe.
Hon har därmed också genomfört hela terminen.

Jag fick lov att be dansläraren att få vara med Pyret där alla grupper som skulle dansa satt, och att få följa med och vänta nedanför scenen när det var deras tur. För det var egentligen meningen att föräldrarna skulle lämna barnen hos läraren och sedan sitta i publiken. Läraren frågade om det var vad som behövdes för att Pyret skulle våga sig upp och göra numret och när jag svarade ja sa hon "Då gör vi så."

Det enda Pyret inte alls var bekväm med var att på slutet gå upp tillsammans med alla barn i alla grupper på scenen och ta emot publikens jubel. Inte alls så konstigt, för de hade inte sagt ett ord om den biten innan. Pyret gillar helt klart inte saker hon inte är förberedd på. Så helt tagen på sängen vägrade hon att gå upp på scen och jag förstod henne.

Men nu har jag frågat flera gånger om hon vill fortsätta nästa termin och svaret blir ett bestämt nej, hon vill inte dansa mer. Hennes förskolebästis dök upp på föreställningen idag, för att hennes storasyster skulle också uppträda, och hennes mamma berättade att kompisen också skulle vilja börja dansa, kanske kunde vi få in dem i samma grupp? Inte ens det hjälpte, Pyret ville inte dansa med kompisen heller.

Jag vet inte hur jag ska göra. Hon har ju så himla kul när hon väl kommer igång men samtidigt så känns det inte så roligt att tjata varje vecka för att få iväg henne och betala för en kurs hon inte går till.
Jag får väl klura vidare på saken, men just idag så är jag så himla stolt över att hon gick upp på den där scenen och bara lyste som en liten sol. Vi har dessutom hela dansen filmad av Bobbo. Den kommer jag kunna titta på hundra gånger om.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.