Fortsätt till huvudinnehåll

Bara du och jag.

Pyret och jag hade en heldag tillsammans idag, bara vi två.

Hon fick följa med till universitetet på en tre timmar vanvettigt tråkig föreläsning.
Hon tyckte det var tråkigt.
Skulle hon säga som hade en sprillans ny hästmålarbok att roa sig med och satt och kollade på film på surfplattan. Jag hjälpte gärna till med målarboken och var inte ensam om att sitta och snegla på filmen. Om hon tyckte det var tråkigt skulle hon veta hur det var för oss som var tvungna att sitta och lyssna.
Hon har ju tjatat en del om att följa med mamma på jobbet, troligen för att hon var för liten för att komma ihåg hur tråkigt det var förra gången. Vi får väl se om hon fortsätter att tjata.

När pratet äntligen var över tog vi bussen och åt lunch med herr B.o.B. innan vi tog oss hemåt för att gå på genrep inför morgondagens föreställning med dansskolan.
Förra veckans säkerhet och glädje i danslokalen försvann till förmån för ängslan och scenskräck.

Efteråt kunde hon så otroligt förnuftigt resonera kring det. Hon sa att hon ville försöka imorgon och jämförde sig med elefanten i filmen "Sing" som så gärna vill gå upp på scenen men inte vågar. Flera gånger försöker hon och det räcker att hon försöker för det är också bra, att försöka. Sen vågar hon, när hon bara börjar sjunga. Fast det var ju inte samma för Pyret skulle ju inte sjunga. Jag sa bara att hon hade rätt, utom i det sista, för hon kunde kanske våga om hon bara gick upp och började dansa.

På repetitionen några timmar tidigare var det förnuftet långt borta och då fanns bara tårar och ett upprepat "Jag vill inte."
Vi får se hur det går imorgon. Hon får väl försöka och vågar hon inte så är det inte mer med det. Jag begär inte mer än att hon faktiskt pratar om att hon vill våga försöka. Det är stort i mina ögon.

Vi hade i alla fall en härlig dag tillsammans. Jag tror att vi behöver sådana här dagar, både hon och jag. Hon växer och blir en helt annan, så otroligt härlig och smart, själv slappnar jag av när jag bara behöver fokusera på en kärlek i taget. Polarn behöver det hon med, fast på ett annat sätt på något vis. Hon blir inte en helt annan unge när hon slipper konkurrensen, men hon slappnar av och lyser upp lite extra.
Det är inte för att kärleken inte räcker till två, utan för att den är så stor för dem båda att den lättast kommer till sin rätt om allt ljus får hamna på ett litet hjärta i taget.

Dessutom var det helt osannolika sommarvädret nog för att få alla på gott humör. Förra veckan snö och nu klänning utan strumpbyxor. Helt galet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.