Fortsätt till huvudinnehåll

Best of Malmö

Jag kan tycka att Malmö levererar på secondhand fronten. Många och riktigt bra butiker utöver Stadsmissionen och Myrorna, såsom Björkåfrihet och Busfrö. Arvsmassorna är inte aviga till att gå i secondhandbutiker, så det är ju bra. 
Men det de tyckte Malmö levererade stort på var inte solsken, hotellfrukost, asiatisk buffé med friterad banan till efterrätt, nej, det var detta:
En talande papperskorg. 
Den matades med massor av skräp så att den skulle säga Tack eller Thank you, eller göra mumsande ljud eller ge applåder. 
Starkaste reaktionen på hela resan faktiskt.

Eller, den fick stark konkurrens från Pyret av ett besök på Kawaii.se. Hello Kitty och allt inom samma genre är i högsta ropet för hennes del. Livet är fasiken bara en enda cykel av upprepanden. Pyret klämmer på Hello Kitty prylar, vill ha tröjor med Care Bears på, och älskar neon. Då har man ju lite koll i alla fall.

En annan som har koll nu är Lillfjant. Hon ligger parkerad på mig efter ett intensivt hälsningskelande. Vi är hemma igen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.