Fortsätt till huvudinnehåll

Avrunda och inleda

Så var ännu en arbetsvecka avklarad. Extra härligt att få avrunda med fina resultat, glada människor och goda nyheter. Jag kunde sluta tidigare och gå hem och äta en glass i solen med Arvsmassorna. Det var kö in till Pressbyrån eftersom de har sin kampanj, och i papperskorgen utanför föll glasspappren över kanterna. 

Efter middagen, när Arvsmassorna åkt för helgen hos herr B.o.B., slog jag mig ner i soffan för filmkväll. Äntligen har Viaplay släppt "Där kräftorna sjunger"
Boken var ju så fin, med så många sidor och lager i berättelsen. Filmen var också fin ibland, men jag tyckte det spelades över, vilket gick emot stämningen boken gav. Tycker jag, jag tycker så, som Penny Starfighter skulle sagt. Inte helt oväntat att tycka att boken var bättre, kan man också säga. 

Nu inleder vi helgen. Skulle nog behöva sova bort den egentligen, men det ska jag inte.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.