Fortsätt till huvudinnehåll

Snabba puckar.

Det känns en aning meningslöst att ringa IVF-kliniken för att meddela att grav.testet vi tog i lördags var negativt.
Mest för att mensen kom i onsdags.
Men, man ska ta testet på angiven dag, oavsett när en blödning kommer, och jag orkar inte ifrågasätta dom som vet bäst i det här läget.
Men på´n igen bara!
Vi kan göra ett nytt försök redan den här månaden.
Pust.
Kanske är det lika bra att bara köra på, inte stanna upp och känna efter.
Eller kanske ska man ge sig tid att känna efter.
Eller kanske ska man skippa alla eller och kanske.
Inte vet jag.
Det blev bestämt att vi ska prova igen.
Jag kan inte bestämma mig för om det känns lättare för varje gång, för att jag vänjer mig allt mer vid den lätt vridna situationen.
Eller om det blir svårare för varje gång, för att varje misslyckande kommer nagga hoppet allt mer i kanterna.
Vad jag vet med all säkerhet är att jag redan avskyr att kissa på stickor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.