Fortsätt till huvudinnehåll

Boring!

En del dagar blir ju verkligen inte roliga.
Eller det minsta intressanta.
Som när man sitter med näsan i en bok, eller två, hela dagen medan solen skiner utanför.
Jag var visserligen ute och kände på det fina vädret en liten stund, när jag som pausunderhållning gick och tittade i vår lokala lilla Second Hand butik.
Jag funderade på att köpa en orgel, för bara 350, funderade över varför en taklampa på S.H. ska kosta 450, glodde bland böcker som bara kostade en tia, pocket såväl som inbundna, och såg en fantastiskt fin brudklänning som gjorde mig sugen på att skutta nedför altaret en gång till.
Som nästa pausunderhållning denna spännande dag städade jag.
Annars var det politik hitan och ditan, följt av repetetion av matte som jag redan glömt bort och blandar ihop.
Hela långa dagen.
Nu tänkte jag glo på ingenting särskilt på tv:n, för jag orkar inte läsa eller lösa mer, och jag har inget mer spännande att hitta på.
Jag hoppas att morgondagen kommer innehålla i alla fall en liten underhållande stund av något slag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.