Fortsätt till huvudinnehåll

En ny vinkel

"Har ni upplevt återhämtning?" frågade cheferna när vi samlades idag för att avrunda. Det var precis det jag tänkte på flera gånger under dagen; 
När jag var ute och sprang innan frukost.

När jag åt frukost.
När jag satt i en massagefotölj och läste ut den fantastiska boken "Blir du ledsen om jag dör?"
Och när jag testade Yin yoga.
Då kände jag lugnet och tänkte: Det här behövde jag.

Qi-gong, Andningsövningar, Yin yoga, promenad i Stillhetens trädgård, prata med låg ton, och stunder i total tystnad.
De som känner mig vet att det där verkligen inte har varit min grej, men det blev tydligt att det här gjorde skillnad. Jag har andats djupare och lättare, jag sträckte ut muskler jag inte nått tidigare och jag kunde slappna av trots det lugna tempot. Allt det som vanligtvis får mig att skruva på mig och bli stressad fick mig lugn. Jag somnade på en sekund och sov natten igenom utan att vakna till en endaste gång. 

Så svaret är ja, jag har upplevt återhämtning. Jag är otroligt tacksam för att cheferna gjorde dessa dagar möjliga. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.