Fortsätt till huvudinnehåll

Utandning

När jag sa att jag inte gillar att bada fick jag höra från en bakant att skicka mig på dessa dagar väl då var att kasta bort pengar. Som tur är så kan man åka till Yasuragi och göra annat än att bada, eftersom man kan finna vila och återhämtning på många sätt.

Vi inledde dagen med att byta om;
Det är inte helt lätt att gå i den där yukatan, ännu svårare blev det med tofflor. Små trippande steg som möjligen kan leda till värk i höften blev resultatet.

Efter ombyte följde en lättare frukost, och sedan en presentation om att utveckla självledarskap, medan vi satt i en lokal med otrolig utsikt.
I all enkelhet väckte det många viktiga tankar om hur jag kan förhålla mig till de utmaningar som jobbet ger. Även om konceptet med självledarskap möjligen är lite väl populärvetenskapligt för att passa mig. 

Medan vi hade möjlighet att fundera över den egna arbetssituationen valde några av oss att gå på en aktivitet för att lära oss olika andningstekniker, för att sedan slå oss ner med en kopp te i fåtöljer som vaggade. Det fanns en överhängande risk att somna, vilket väl får ses som ett tecken på att man känner sig avkopplad.

Efter en riktigt god lunch tog jag och närmaste kollegan en promenad i området.
Trots det trista vädret var det otroligt fint, och vi fick tillbaka tillräckligt med energi för att efter en fika orka med Qi-gong. Jag fick en bekräftelse på att koordination och balans inte riktigt är min grej. Och att få bekräftelse kan ju vara lugnande, kan man väl säga.

"Jösses, vi bara äter hela dagen!" sa en kollega, som att det var något dåligt. Det är självklart inget dåligt, men det var lite skönt att få en stund i sitt rum innan trerättersmiddagen.
Jag hade också fått höra från en bekant att enligt en "säker källa" var stället och rummen inte så fräscha som de varit tidigare. Det var nog mest ljudet av avundsjuka och en påminnelse om att det där med "säkra källor" ska man låta bli att lyssna på. För rummet var mer än fräscht, jag kommer sova gott här. 

Jag kommer också sova gott eftersom jag avslutade dagen med denna middag:
Bortkastat att den slitna regionsanställda tvåbarnsmamman fick en sådan här dag, för utan bad kan hon väl rimligen inte funnit någon slags återhämtning. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.