Fortsätt till huvudinnehåll

Tvärtemot

En givande eftermiddag på BRIS nätverksträff.
Tidöavtalet fick en del relevanta kommentarer från BRIS generalsekreterare utifrån att den lite grann går tvärtemot vad expertis, forskning och beprövad erfarenhet säger, kan man väl säga. Men kanske främst utifrån hur förslagen kan inskränka på barns grundläggande rättigheter på ett skrämmande sätt.

Flera spännande föreläsningar levererades tillsammans med god fika. Viktigt med fika. I påsen vi fick med oss hem fanns rapporten "Barns rättigheter i skottlinjen":
De har djupdykt i det svåra ämnet gängkriminalitet, för en gångs skull lyfts barnens egna tankar och känslor kring detta. Barnperspektivet på riktigt.  Ser så fram emot att gå igenom den.

Vi fick också med oss denna:
"Handbok för samtal i skolan". Ska tydligen skeppas ut till alla skolor i dagarna, men strunt samma att den riktar sig till skolan, jag kommer läsa den ändå. Jag tar gärna emot alla redskap jag kan få för att hantera samtal med barn.

Till min hjälp när jag nu ska plöja detta material har jag detta fina bokmärke:
En kollega på jobbet hade köpt den på en resa till Japan. Perfekt till mig för "Du läser ju alltid mamma!" sa Polarn. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.