Fortsätt till huvudinnehåll

Gamla vanor

Den gamla kompisen "klarvaken klockan 4 på morgonen" är tillbaka. Trots att jag hade sällskap inatt:
Polarn hade glömt sin Tigis när hon skulle sova hos herr B.o.B. och Tigis vägrar sova ensam, då vägrar så klart Pyrets Vovvis också att sova ensam. Självklart behövde jag skicka bildbevis.  Att vakna tidigt gör att man visserligen hinner med en hel del på en dag, men livet blir å andra sidan något knepigare kvällstid. Det känns som att jag går i sömnen när klockan passerat 19. Skönt att veta att sovklockan snart rättar till sig. 

Andra saker som ställer till det är detta:
Eller tekniskt sett är det ju inte snön som ställer till det, utan snöröjningen. Trots snö i mängder i två hela dagar har inte en endaste liten människa skottat där vi bor. På gården mellan dörr och port får man pulsa fram genom ett tjockt täcke. De som kan, vill säga. Fint på något sätt att snö kan överraska så många människor, så många gånger. Vi får väl se hur mycket benträning det blir att gå till jobbet imorgon.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.