Fortsätt till huvudinnehåll

Bra dag

Kroppen hänger inte med riktigt, men jag kan inte sätta fingret på varför eller hur. För första gången på länge fick jag bryta morgonens löprunda, för det var så otroligt tungt. De kilometrar jag fick ihop sprang jag märkligt nog på bra tid, men pulsen var högre än någonsin och orken fanns inte där. Men benen kändes pigga, jag var inte särskilt andfådd, men jag kände mig trots det bara seg. Då är väl det ett tecken på att tagga ner, tänkte jag och tog en promenad istället, efter två försök att springa. 

Jag fick fylla på med bra energi på annat sätt; jag och Cous-Cous åkte in till stan.
Härliga söder.
Värsta härliga lunchen på Magnolia också:
Sedan är tydligen det där med secondhand ett släktdrag, så vi shoppade lite. Dagens fynd:
Klänning från Lindy Bop Uk:
Blus från Zara:
Blus från ett Thailändskt märke; Pena house:
Helt oklart vad jag ska med sommarklänning och kortärmad blus till när vintern närmar sig, men jag har heller aldrig påstått att det finns någon logik i mitt secondhand-shoppande. Det är helt och hållet luststyrt, skulle jag säga. 

Det var skönt att få en helg med gott sällskap, det behövs för att ladda upp och orka med framöver. Nu tar vi nya tag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.