Fortsätt till huvudinnehåll

Skenet bedrar

Det började med att morgonens löprunda var svår att genomföra när snöröjningen fortfarande inte var genomförd överallt. Upptrampade stigar var ishala kullerstenar och jag hade ingen större lust att springa på mörka bilvägar, även om jag har  reflex. Det störde mig att behöva hitta nya vägar hela tiden, så jag nöjde mig med 3 kilometer, även om det skapade lite frustration. Så mycket i tillvaron är i någon slags limbo och jag behöver komma framåt, få avslut, börja på något nytt. De där löprundorna brukar vara ett bra sätt att släppa på en del frustration, men ett jäkla snöoväder satte stopp för det i en hel vecka. Så nu känner jag mig lätt gråtfärdig.

Sen fortsatte väl dagen så, saker dök upp och ställde till det, när allt jag ville var att ha en mysig adventshelg med tjejerna.

Så spolar vi fram till kvällen, se så fin:
Kan man inte riktigt ta på lugnet och harmonin?
I så fall, den känslan är lika fejk som granen. 

Som så många andra som behöver, och föredrar, plastgran investerade jag i en Ekvip från Jula. Jag tycker då himla mycket nättre om en lite spretig gran än de där disneygranarna där varje gren går i linje med de andra. 
Jag har förstått att den är populär, förra året tog den slut. Så jag var ute i god tid, också för att jag ville skapa ny tradition och sätta upp den redan till första advent. 
Men så var den vi packade upp trasig.
Och tagit slut i vår närmaste butik.
Så vi fick kuska iväg till en annan butik.
Så mycket jobb för att försöka jaga julkänsla, men det var väl bättre än att få ett mindre nervsammanbrott. Vilket jag känner är nära, oavsett hur mycket julkänsla jag får till.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.